All Star… Madness

All Star Madness επικρατεί τις τελευταίες μέρες στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού, όπως είναι δεδομένο κάθε χρονιά τέτοια εποχή. Σνομπαρίσματα παικτών και το Twitter θυμίζει διαμαρτυρία πριν από ψηφοφορία για πολυνομοσχέδιο. Νέα εποχή όμως για το NBA ο φετινός τρόπος επιλογής των παικτών.

Όλοι θυμούνται το περσινό άνοστο, άγευστο, ανάλατο και δίχως την απαιτούμενη ένταση παιχνίδι ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση. Και για να συνεχίσω την ανάλυση με όρους από το Master Chef, κάθε τούρτα θέλει το κερασάκι της και κάθε ψητό το αλατοπίπερο του. Αυτή τη χρονιά, φαίνεται πως έστω και ένα μέρος της αίγλης αυτής θα επανέλθει αφού ο τρόπος της τελικής επιλογής των ομάδων άλλαξε και υπάρχει ένα γενικότερο hype, έστω και της πρώτης φοράς.

Lebron James και Steph Curry. Χωρίς ίχνος υπερβολής, είναι οι ηγέτες των δύο κορυφαίων ομάδων σίγουρα τα τελευταία 3 χρόνια. Το κάρμα τους έφερε και πάλι «αντιμέτωπους» για το All Star Game Draft του 2018. Μόνο στα λόγια, καθώς όπως αποκάλυψαν και οι δύο, υπήρξαν πολλές στιγμές κατά τη διάρκεια της επιλογής που ξέσπασαν στα γέλια. Το αξιοσημείωτο είναι πως και οι δύο συμφώνησαν πως ήταν λάθος η απόφαση του ΝΒΑ να μην καλύψει τηλεοπτικά τη διαδικασία της κλήρωσης. Παράλληλα, καμία πλευρά δε πίεσε ώστε να αλλάξει αυτή η απόφαση. Είναι δεδομένο πως αυτοί οι δύο παίκτες μπορούν να πιέσουν καταστάσεις με την επιρροή που έχουν. Δεν είναι άλλωστε περίεργο να ζητάει ο κόσμος να δει μια διαδικασία, ίσως με περισσότερο ενδιαφέρον και από το ίδιο το παιχνίδι επίδειξης.

Όταν μιλάμε για επαγγελματικό αθλητισμό, δε μπορεί να θεωρεί κάποιος πως η live επιλογή παικτών θα χαλάσει φιλίες. Μιλάμε για την ίδια διοργάνωση η οποία τοποθετεί μικρόφωνα σε παίκτες και διαιτητές κατά την διάρκεια του αγώνα. Εκεί που όντως μπορεί πάνω στην ένταση της στιγμής να ακουστούν «Γαλλικά». Ο Kevin Durant λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ανέβασε φωτογραφία με τον Lebron στη μπλούζα του, ενώ την ίδια στιγμή αποκάλυψε πως ήταν η νούμερο 1 επιλογή. Παράλληλα, έγραψε “Στέφ έρχομαι για εσένα”. Γιατί είναι επαγγελματίας και ξέρει πως να προωθεί ένα προϊόν. Και γιατί την επόμενη μέρα μετά το All Star Game, ο μόνος του στόχος θα είναι το δαχτυλίδι με την Superteam του.

Στα πικάντικα νέα της ημέρας, η ομάδα του Βασιλιά είναι εκτός συναγωνισμού. Η επιχείρηση “Restart” του All Star Game κρίνεται ήδη πετυχημένη. Δεκάδες άρθρα θα κατακλύσουν το ίντερνετ για το πώς θα συμπεριφερθούν οι Lebron-Irving και Durant-Westbrook στην ίδια ομάδα. Ο Lebron ήταν ξεκάθαρος. «Επέλεξα έναν από τους καλύτερους γκαρντ, ο οποίος ήταν διαθέσιμος και έχω ξανασυνεργαστεί μαζί του και στο παρελθόν» ήταν τα λόγια του Βασιλιά. Όπως τόνισε ότι γνώριζε από πριν ότι θα επιλέξει τον Kevin Love, ενώ ο αντίπαλος αρχηγός τους Thompson και Green. Ο Curry έκανε πράξη αυτό που έλεγε τις προηγούμενες μέρες, και επέλεξε τον Γιάννη ώστε να έχει το κεφάλι του ήσυχο και να μην υπάρξει νέο poster dunk σε όλο το ίντερνετ.

Και γυρίζουμε στο σημείο μηδέν. Δεν υπάρχει κανένας λόγος ώστε να μείνει κρυφή μια διαδικασία κατά την οποία οι ίδιοι οι αρχηγοί είναι σύμφωνοι να εκτεθούν στην διαδικασία επιλογής, ενώ την ίδια στιγμή το ΝΒΑ είναι στα πρόθυρα του να γυρίσει Big Brother «NBA edition». Είμαι 100% σίγουρος ότι την επόμενη χρονιά, η Λίγκα θα αποφασίσει να μεταδώσει την ζωντανή επιλογή παικτών με επίσημη τελετή, και την ίδια ώρα να μοιράσει μπόνους, ειδικά στον παίκτη που θα επιλεχθεί τελευταίος και θα σηκώσει όλο το βάρος. Και ένα είναι σίγουρο. Οι ευχές των δύο παικτών να είναι του χρόνου αρχηγοί με την διαδικασία να μεταδίδεται ζωντανά σε όλο τον κόσμο. Εξάλλου αυτοί το διασκέδασαν τώρα, εμείς σε λίγες μέρες όταν θα βρεθούν στο Los Angeles.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy