Όταν ο Larry Bird αρνήθηκε το Quadruple Double [ΒΙΝΤΕΟ]

Ήταν 19 Φλεβάρη του 1985, όταν οι Utah Jazz υποδέχονταν τους Boston Celtics σε αγώνα κανονικής περιόδου στο Salt Lake City. Μπορεί ο αγώνας να μην έχει ιδιαίτερη ιστορική σημασία μιας και οι Κέλτες επικράτησαν άνετα (όπως αναμενόταν) με 110-94, όμως αρκετοί είναι αυτοί που θυμούνται το παιχνίδι για τον Larry Bird.

Ο μετέπειτα MVP εκείνης της σεζόν, στο τέλος του τρίτου δωδεκάλεπτου μετρούσε 30 πόντους, 12 rebounds, 10 assists και 9 κλεψίματα, οδηγώντας την ομάδα του σε μεγάλη διαφορά και ένα εύκολο βράδυ. Όταν ενημερώθηκε από κάποιον στον πάγκο πως χρειάζεται μόλις 1 κλέψιμο για να ολοκληρώσει ένα ιστορικό quadruple double, η αντίδραση του ήταν να ζητήσει να κάτσει στον πάγκο χωρίς να αγωνιστεί καθόλου στο τελευταίο 12λεπτο (είχε αγωνιστεί μόλις 33 αγωνιστικά λεπτά)!

Όταν ρωτήθηκε μετά το τέλος του αγώνα από έναν δημοσιογράφο γιατί δεν ήθελε να παίξει στην τελευταία περίοδο ώστε να φτάσει σε επίδοση quadruple double η απάντηση του ήταν μυθική: “Για ποιο λόγο; Είχα ήδη κάνει αρκετή ζημιά.”

 

Δείτε στιγμιότυπα του Larry Bird από εκείνο το παιχνίδι στο βίντεο:

Για την ιστορία, το μόνο επίσημο quadruple double που είχε καταγραφεί μέχρι εκείνη τη χρονιά ήταν του Nate Thurmond των Chicago Bulls που τον Οκτώβρη του 1974 είχε “γράψει” στην στατιστική του (απέναντι στους Hawks) 22 πόντους, 14 rebounds, 13 assists και 12 τάπες, παίζοντας όμως και ένα έξτρα πεντάλεπτο παράτασης.

Μετά την “χαμένη” ευκαιρία του Bird να γίνει ο δεύτερος με quadruple-double νούμερα, μέχρι και σήμερα στην λίστα έχουν προστεθεί μόλις τρεις παίκτες:
Alvin Robertson: 20 πόντοι, 11 rebounds, 10 assists, 10 κλεψίματα (18/2/1986 – Spurs εναντίον Suns)
Hakeem Olajuwon: 18 πόντοι, 16 rebounds, 10 assists, 11 τάπες (29/3/1990 – Rockets εναντίον Bucks)
David Robinson: 34 πόντοι, 10 rebounds, 10 assists, 10 τάπες (17/2/1994 – Spurs εναντίον Pistons)

*Σημείωση: Τα στατιστικά σε τάπες και κλεψίματα άρχισαν να καταγράφονται μετά το 1973, πράγμα που σημαίνει πως ενδεχομένως σε προηγούμενα χρόνια να υπήρχαν αντίστοιχες εμφανίσεις που όμως δεν καταγράφηκαν.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy