Ο απίθανος λόγος που ο Isaiah Thomas πήρε το όνομα του

Και το αρρωστάκι με Lakers πατέρας του

Οι Los Angeles Lakers απέκτησαν τον Isaiah Thomas σε ανταλλαγή από τους Cavaliers και ο ερχομός του βραχύσωμου guard στο LA, έφερε ξανά στην επιφάνεια μία προσωπική ιστορία του ίδιου και του πατέρα του, που πρωτοβγήκε στην επιφάνεια το 2011 και το περιοδικό “Sports Illustrated”.

Ήταν 1989 και οι Lakers των οποίων φανατικός οπαδός είναι ο πατέρας Thomas (James), αντιμετώπιζαν τους Pistons στους τελικούς του NBA. Ο τελευταίος σίγουρος για την ομάδα του στην προσπάθεια της να κάνει το repeat (είχε πάρει το προηγούμενο δαχτυλίδι κερδίζοντας τους Pistons με 4-3), αποφασίζει να βάλει ένα απίθανο στοίχημα με τον κολλητό του για τον νικητή της σειράς. Δεσμεύεται πως αν οι Lakers χάσουν το πρωτάθλημα, θα αναγκαστεί να δώσει στον νεογέννητο γιο του το όνομα του superstar των αντιπάλων, Isiah Thomas!

Magic Johnson εναντίον Isiah Thomas

Οι Λιμνάνθρωποι χάνουν τον τίτλο με 4-1 και ο James Thomas “αναγκάζεται” να ενημερώσει την γυναίκα του (Tina Baldtrip) πως πρέπει να τηρήσει την συμφωνία μετά το χαμένο στοίχημα. Η μητέρα του Thomas παραδόξως αποδέχεται το όνομα, έχοντας μόνο μία απαίτηση. Όντας βαθιά θρησκευόμενη θέλει ο γιος της να βαπτιστεί με το “αυθεντικό” και “βιβλικό” Isaiah (οι Αμερικανοί το γράφουν χωρίς το “a” πριν το “i” καθώς στον προφορικό λόγο ακούγονται ακριβώς το ίδιο), γι’ αυτό και η μικρή διαφορά στο μικρό όνομα των δύο καλαθοσφαιριστών.

Περιττό να πούμε πως ο Thomas αναγκάζεται τα επόμενα χρόνια να ακούσει διάφορα για τον… πατέρα του πρώην θρύλο του αθλήματος, προσπαθώντας πολλάκις να εξηγήσει πως ουδεμία σχέση έχει με τον 12 φορές All-Star παίκτη. Μάλιστα στα κολεγιακά χρόνια στην Washington οι δυο τους συναντιούνται σε παιχνίδι των Huskies, με τον γηραιότερο Thomas να μαθαίνει την ιστορία και σε τετ-α-τετ με τον ταλαντούχο τότε Isaiah να του μεταφέρει την συμβουλή πως αυτό που ξεχωρίζει έναν καλό παίκτη από έναν κακό, είναι το πόσο πιστεύει ο ίδιος στον εαυτό του.

O Isaiah Thomas με τον πατέρα του James

Ο Isaiah Thomas (ένα αφιέρωμα στον τρόπο παιχνιδιού του μπορείτε να βρείτε από τον Αντώνη Βουλγαρίδη εδώ), γεννημένος στις 7 Φλεβάρη του 1989, έχει παρουσία σε 2 All-Star (2016,2017) επιλέχθηκε τελευταίος στα Draft του 2011 (60ς) από τους Sacramento Kings, ενώ έγινε διαδοχικά ανταλλαγή σε Suns (2014), Celtics (2015) & Cavaliers (2017) σ’ ένα trade που είχα σχολιάσει εδώ. Εσχάτως έγινε άλλη μία φορά ανταλλαγή (την τρίτη σε ένα εξάμηνο) στους Lakers, ομάδα της καρδιάς του όπως δηλώνει ο ίδιος και πως μπορεί να κάνει αλλιώς με τόσο… “βαμένο” (και κουμαρτζή) πατέρα.

 

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Τα σχόλια είναι κλειστά.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Privacy & Cookies Policy